Samen zingen, kan dat nog?

De leden van Shantykoor Tussen Rijn en Lek konden, toen de eerste lockdown op zijn retour was, vijf keer repeteren met de leden in de openlucht tussen de fruitbomen bij de voorzitter. „Dat is ons prima bevallen en we konden alle corona regels prima handhaven doordat er genoeg ruimte was. Iedere zanger had een eigen stoel die er van tevoren was neergezet en het geluid was ook prima omdat we zelf een geluidsinstallatie hebben en die werd iedere keer opgesteld. Daarna, toen het weer minder werd, zijn we verhuisd naar de sporthal op Mariënhoeve. Dat ging ook heel erg goed en we hadden genoeg ruimte om de coronaregels te handhaven, maar na één keer oefenen kwam de lockdown, dus was het afgelopen.”

Drie leden van het koor, Jan van Schaik, Guus Swillens en Hans Korthorst, maakten als ‘Trio Nooitgedacht’ teksten over de actuele dingen van deze tijd en namen een paar liederen op. Dit viel bijzonder goed in de smaak bij de leden.