Afscheid bestuurders shantykoor “Tussen Rijn & Lek” 15 maart 2016

In aanwezigheid van bijna het voltallige koor “Tussen Rijn & Lek” heeft op dinsdagavond 15 maart, voor de oefenavond uit, de formele overdracht plaats gevonden van de voorzittershamer van de “oude” voorzitter Jan van Schaik naar de nieuwe voorzitter, Herman Tenten.

Nadat de nieuwe voorzitter de hamer had ontvangen riep hij de aftredende bestuursleden naar voren , te weten:

Hans Soomers, aftredend vicevoorzitter, vanaf dec. 2007 tot 15 maart 2016
Hans Korthorst, aftredend secretaris, vanaf maart 2006 tot 15-3-2016

Beide heren werden, uitgebreid bedankt en daarbij benoemd tot Ere-lid van het koor en ontvingen beiden een diner bon. Vervolgens werd Jan van Schaik, aftredend voorzitter en boegbeeld van het koor vanaf de oprichting oktober 1999 tot 15 maart 2016, benoemd tot Ere-voorzitter en ontving daarbij ook een diner bon.

Als afsluiting van deze overdracht  bedankte Wethouder Wil Kosterman, namens de gemeente, de aftredende bestuurders voor alle werk welke zij jarenlang hebben uitgevoerd in het belang van het shantykoor “Tussen Rijn & Lek“ en ook van de gemeente Wijk bij Duurstede.

Het is een koor van ca. 65 zangers en muzikanten die daar veel plezier aan beleven, evenals de inwoners van Wijk en ook anderen bezoekers bij diverse  podia waar dit koor optreed. Met name ook het shantyfestival, de laatste zaterdag van september, voortgekomen uit dit koor, is een jaren lange traditie die Wijk ook echt op de kaart heeft gezet. Zij overhandigde vervolgens aan alle 3 de aftredende bestuurders  een bloemetje.

Vervolgens had zij nog een zeer warm woordje voor de afscheidnemende voorzitter, die zij al heel lang kent als een bevlogen man en inspirator. Omdat deze  de vergaderingen leidde met een hamer,  welke zijn eigendom is,  werd deze hem nu aangeboden in een fraai perspex doosje waarop aangegeven waarom hij (terecht) was benoemd tot Ere-voorzitter. Dit gedeelte van de avond werd traditioneel afgesloten met een gezamenlijk proosten met een schippersbitter.